EUROMAC

EUROMAC (Formigine, Italija) je globalno prisutan proizvođač CNC probijačica, univerzalnih horizontalnih presa i mašina za isecanje ugla.

EUROMAC

EUROMAC

Kompanija je osnovana 1986. godine i prvobitno je proizvodila mašine za horizontalno savijanje i “ćoškarice” sa fiksnim uglom. EUROMAC je od početka imao inovativni duh pa je već 1987. registrovao svoj prvo međunarodni pantent: automatsko podešavanje klirensa na hidrauličkoj “ćoškarici”.

EUROMAC S.p.a - Formigine, Italija

EUROMAC S.p.a – Formigine, Italija

Prvi koraci ka automatizaciji se realizuju 1990. godine kada nastaje NC DIGIBEND. Ogromno iskustvo razvojnih inženjera i mladost zaposlenih omogućilo je kompaniji da bude i ostane inovativna i dinamična.

Danas je glavni proizvod EUROMAC-a CNC probijačica – koja se razvila iz prvobitne EUROMAC XP probijačice (1992.) sa digitalnim očitavanjem X-Y naslona i ručnim postavljanjem table i aktiviranjem probijanja. Već 1994. napravljena je EUROMAC XP CNC probijačica koja je automatski pozicionirala naslon, da bi 1995. nov model EUROMAC CX CNC probijačica donela automatsko pozicioniranje table – čime su postavljeni temelji modernih CNC probijačica.

Proces proizvodnje čeličnog odlivka C-rama - nema varova

Proces proizvodnje čeličnog odlivka C-rama – nema varova

Razvojni put EUROMAC probijačica možemo podeliti u dve glavne etape – razvojna pravca: 1) do prve EUROMAC MTX probijačice sa 6 D stanice u tureli i 2) etapa koja je usledila nakon razvoja LOADING/UNLOADING sistema a koja traje i danas.

Prva faza inovacija EUROMAC CNC probijačica

Prva faza inovacija EUROMAC CNC probijačica

U saradnji sa američkom kompanijom MATE do 1998. su razvijene multitool stanice sa 4, 6 i 10 alata a 2000. godine nastaje prvi EUROMAC ZX koji je doneo drastično povećanje brzine. Prva EUROMAC probijačica sa više D stanica predstavlja MTX5 koji je izašao na tržište krajem 2001. godine ali je mnogo značajnije unapređenje došlo naredne godine sa pojavom Autoindex tehnologije (rotacija alata) koja je vremenom implementirana u sve četiri serije modela.

MATE EUROMAC Multitool stanice za 4, 6 i 10 alata

MATE EUROMAC Multitool stanice za 4, 6 i 10 alata

Druga faza inovacija EUROMAC CNC probijačica

Druga faza inovacija EUROMAC CNC probijačica

Razvoj je nastavljen u pravcu povećanja produktivnosti: EUROMAC FLEX Hybrid sistem upravljanja Z osom – probijanje. Jedinstveni EUROMAC patenti omogućavaju korišćenje snagu hidrauličkog probijanja koje je konstrolisano preciznim servo motorom.

FLEX Hybrid sistem omogućava operateru lako podešavanje brzine probijaja, vreme zadržavanja i dubine hoda. FLEX donosi unapređen kvalitet i performanse kod obrade oblikovanjem, graviranja, matkiranja, savijanja, urezivanja navoja. Rešenje omogućava naprednu upotrebu kompleksnih alata za obradu rezanjem i kontinuiranom deformacijom.

Sposobnost CNC probijačice da tokom procesa probijanja odlaže pozicije koje su obrađene i isečene iz table lima donosi čitav niz prednosti. Najznačajnija je povećana mogućnost korišćenja zajedničkog reza (common cut), te isecanje pozicije u tabli bez korišćenja mikro-mostova (micro-joints).

EUROMAC MTX FLEX & Odlaganje obrađenih komada

EUROMAC MTX FLEX & Odlaganje obrađenih komada

Zajedničkim rezom se značajno smanjuje vreme proizvodnje a postiže se i bolje iskorišćenje materijala. Odsustvo mikro-mostova ukida dodatnu operaciju brušenja, operaciju razdvajanja pozicija iz “kostura” lima i omogućava bolje iskorišćenje alata za probijanje: prosecanje se vrši sa optimalnim preklopom udaraca – kod korišćenja mikro-mostova softver mora često da naruši optimalan preklop kako bi uklopio poziciju mikro-mosta u liniji prosecanja.

EUROMAC je danas, preko svojih generalnih zastupnika, prisutan širom sveta: Evropa, Amerika, Azija, Bliski istok, Južni pacifik, Afrika.

Adresa:

EUROMAC S.p.A. Società Unipersonale ®.
Via Per Sassuolo, 68/G
41043 Formigine (MO) – Italy

Tel. +39 059 579511
Faks +39 059 579512

Veb: http://www.euromac.it
YouTube: http://www.youtube.com/user/EuromacChannel