Euromac MBX6 Autoindex CNC probijačica

EUROMAC (Italija) MBX Autoindex serija predstavlja ekonomičnu alternativu MTX6 FLEX hidrauličkoj CNC probijačici. MBX ima turelu sa 6 alatnih gnezda veličine D od čega su tri rotacione ali bez hibridne FLEX tehnologije upravljanja vertikalnim kretanjem alata. Iako naziv asocira na BX seriju, MBX probijačice imaju znatno više performanse (brzina X i Y osa, maks. broj udara u minuti) i mogu da koriste alate za kontinualnu deformaciju kao što je RollerBall – jer imaju mogućnost zadržavanja glave u donjem položaju tokom kretanja X/Y osa.

MBX6 Autoindex : ekonomična alternativa MTX-u

Euromac MBX6 Autoindex : ekonomična alternativa MTX seriji

U odnosu na ZX seriju koja pruža visoku produktivnost, MBX donosi veću fleksibilnost u proizvodnji jer smanjuje potrebu za zaustavljanjem mašine i ručnom promenom alata i alatnih stanica.

MATE EUROMAC multitool 4, 6, 10

MATE EUROMAC multitool alatne stanice sa 4, 6 i 10 alata: patentirano rešenje za produženo vođenje alata, veću dužinu brušenja i potpuno podmazivanje svih kliznih površina.

U mašinu može da se smesti do 60 različitih alata (6 x XMTE10) u zavisnosti od primenjenih alatnih stanica i tehnoloških potreba. U osnovnoj opremi je TopPunch osnovni softver za programiranje mašine koji se može instalirati i na kancelarijske PC-e a dostupno je i CAD/CAM rešenje kompanije LANTEK za programiranje mašine na osnovu DWG/DXF crteža.

Euromac probijačice - ilustracija

Tipičan raspored alata i alatnih stanica u tureli sa 6 jezgara

Tipičan raspored alata i alatnih stanica u tureli sa 6 jezgara