Euromac BX CNC probijačice

Osnovna serija hidrauličkih CNC probijačica sa jednim alatnim mestom veličine D, jednodelnim (odlivak) C profilom i silom probijanja ⟱ 30t i ⟱ 50t. Dostupni su modeli sa dubinom C profila (Y osa) ⤢ 1000 mm i 1250 mm, radnom širinom (X osa) ⟷ 1250mm i  2000mm, širinom  stola ⟷ 2230 mm i  3990mm. Alatna stanica može biti opremljena pojedinačnim alatom i multitool alatnim stanicama sa više alata: FMTE4, FMTE6 i FMTE10. Upravljanje dubinom hoda udarnog klipa olakšava podešavanje alata za deformaciju i primenu alata za probijanje nakon oštrenja.

BX Autoindex: probijačica sa jednom D stanicom koja može da rotira alate

EUROMAC BX Autoindex: probijačica sa jednom D stanicom koja može da rotira alate

 

EUROMAC BX Multitool 1000-30

EUROMAC BX Multitool 1000-30

U ponudi su dva modela BX probijačica:

  • Euromac BX Multitool
    • Osnovni model mašine: Fiksna D stanica sa multitool podrškom. Korišćenjem multitool glave se mašina pretvara u mini-turret probijačicu koja može da koristi i do 10 alata.
  • Euromac BX Autoindex
    • Model sa rotacijom alata: Rotaciona D stanica sa multitool podrškom omogućava fleksibilniju proizvodnju sa povećanjem produktivnosti i smanjenjem potrebnog broja i vrsta alata.
XMTE Multitool stanice za EUROMAC Probijačice

XMTE Multitool stanice za EUROMAC Probijačice

 

Autoindex: 360° rotacija stanice sa pojedinačnim i multitool alatom. Preciznost rotacije iznosi 0,01°. Autoindex stanica omogućava fleksibilniju proizvodnju, sečenje finijih kontura i rad sa manjim brojem alata.

Superiorna otpornost na otvaranje pri maksimalnim silama probijanja: jednodelni C-profil odlivak visoke zatezne čvrstoće (650 N/mm2). Jedinica za probijanje (Z osa) sa posebno dugim i kaljenim vođicama (patentirano E 0563444).

Pogon (X i Y) osa pomoću kugličnih vretena NSK (Japan) sa kompenzacijom klirensa i linearnim vođenjem sa samopodmazujućim sistemom. Ose zahtevaju minimalno održavanje a robusna konstrukcija i uski klirensi omogućavaju drastično smanjenje vibracije i buke.

Euromac upravljačka konzola sa TopPunch softverom

Euromac upravljačka konzola sa TopPunch softverom

Automatska kalkulacija mase lima i automatsko podešavanje brzine kretanja, ubrzanja i usporenja X/Y osa. Jednostavno upravljanje radnom brzinom komandama na upravljačkom pultu.

Zasniva se na brendiranom (Hewlett-Packard) računaru, sa Microsoft Windows operativnim sistemom i UPS jedinicom. LCD kolor ekran, USB portovi, mrežno povezivanje. Konzola se nalazi na pokretnom pultu. U osnovnoj opremi je upravljački softver: TopPunch za izvršavanje i pripremu programa na konzoli. Softver je moguće koristiti na posebnom računaru.

Radni sto sa četkama i kuglama - za obradu debljih limova

Radni sto sa četkama i kuglama – za obradu debljih limova