MATE QuickLock™ sistem alata za TRUMPF

MATE QuickLock™ sistem alata kombinuje ekonomičnost konvencionalnih TRUMPF style alata sa udobnim rešenjem za jednostavnije centriranje alata.

MATE QuickLock™ alati za TRUMPF

MATE QuickLock™ alati za TRUMPF

Prsten za centriranje alata i alat se centriraju pomoću preciznog ključ-kanal rešenja izrađenog od visoko otpornog alatnog čelika uz dodatno kaljenje. Ključ (orijentacioni pin) se nalazi na probijaču i postavljanjem u vođicu na prstenu se brzo i pouzdano obezbeđuje saosnost probijača i ostalih alatnih elemenata.

MATE QuickLock™ probijač i prsten

MATE QuickLock™ probijač i prsten

 

U odnosu na TRUMPF Standard Style QuickLock rešenje omogućava do -80% kraće vreme postavljanja alata i bolje fiksiranje alata tokom brušenja. Tokom probijanja ne može doći do gubitka saosnosti probijača i matrice kao kod standardnih TRUMPF alata.

Probijači se izrađuju od M2/M4 i M4PM, dok je prsten napravljen od S7 alatnog čelika. Od M4PM čelika su izrađeni svi QuickLock probijači za Size 1.

MATE QuickLock™ uretanski striperi

MATE QuickLock™ uretanski striperi

MATE QuickLock sistem podržava “push-on” uretanske svlakače (stripere) za alat za isecanje veličine do 50.8 mm (diagonala / diametar). Dostupni su i navojni uretanski svlakači: dimenzija 10x60mm i 10×76.2 mm. Kako bi se smanjio efekat “rolovanja” lima kod gustih perforacija MATE je za QuickLock sistem razvio specijalni alat za isecanje 76.2x5mm sa navojnim “anti-forming” uretanskim svlakačem.

Podržane su Maxima Coating i Nitride opcije za probijače. Kao opcija, dostupan je i produženi probijač (77.60mm). Isti prsten za centriranje se koristi za QuickLock size 1 i 2 probijačima, a kompatibilan je i sa TRUMPF Standard Style size 2 probijačima.

ISSUU on-line pristup MATE katalogu TRUMPF  stil alata:
http://issuu.com/koplas/docs/orodje_za_prebijalne_stroje_trumpf