Dener: ECO FL-3015 fiber laser

ECO FL-3015 serija predstavlja ekonomične modele sistema za 2D lasersko sečenje tabli 3000 x 1500 mm, uz zadovoljavajuće performanse i minimalnu investiciju.

DENER ECO FL-3015 fiber laser

DENER ECO FL-3015 fiber laser

Osnovno telo mašine čini varena konstrukcija projektovana primenom statičke i dinamičke analize. Nakon zavarivanja sprovodi se proces otpuštanja stresa u materijalu. U standardnoj opremi je ručni dupli sto za izmenu palete sa materijalom. 

IPG fiber laser izvor sa hlađenjem

IPG fiber laser izvor sa hlađenjem

Mašina je opremljena fiber izvorom i sistemom za hlađenje izvora renomiranog američkog proizvođača IPG. Primenjena je laserska glava HP SSL Plus kompanije Precitec, namenjena za sečenje lima pomoću fiber-laser izvora. Glava je opremljena EG8030A motorizovanim podešavanjem visine i Lasermatic senzorom za udaljenost od materijala. Svi modeli su opremljeni motorizovanim ketridžem za sočivo sa autofokus funkcijom i nadgledanjem zaštitnog prozora (optički element „protective window“ propušta laserski zrak dok zadržava rezni gas u glavi kako bi se postigao radni pritisak).

U skladu sa strateškim partnerstvom između kompanije DENER i MITSUBISHI grupacije, primenjeni su najbolji servo motori i CNC kontroleri ove japanske korporacije.

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric servomotori i upravljački moduli

Prenosni sistem X i Y ose je opremljen THK linearnim vođenjem i pogonom preko navojnog vretena „Atlanta“. Kablovi su smešteni u IGUS gusenice, primenjen je Hoerbiger regulator laserskih gasova a ugrađeni su FESTO pneumatski elementi i sušač vazduha. Ugrađena je SKF jedinica za automatsko podmazivanje linearnog vođenja, nosača, navojnog vretena i klizača – na 15 tačaka.

Advantech TPC-2140WP: Upravljački računar sa ekranom osetljivim na dodir

Advantech TPC-2140WP: Upravljački računar sa ekranom osetljivim na dodir

Upravljački računar Advantech TPC-2140WP je opremljen 21.5” ekranom visoke rezolucije, 16:9 widescreen formata sa površinom osetljivom na dodir (PCT multi-touch screen). Opremljen je centralnom procesorskom jedinicom AMD T56E, radnog takta 1.65 Ghz i posebnim grafičkim procesorom (GPU) – čime je omogućeno obavljanje kompleksnih operacija uz ležeran rad u naprednom grafičkom okruženju.

Izvršni softver na CNC-u je Pro MMI a za CAD/CAM operacije (programiranje na osnovu DXF/DWG crteža) isporučuje se Lantek Expert Cut CAD/CAM rešenje sa automatskim nestingom – u osnovnoj opremi. Automatski nesting omogućava brže programiranje i efikasnije iskorišćenje materijala kroz bolji raspored komada na tabli i po unutrašnjem otpadu – gde je to moguće.

Sakupljač otpada sa konvejerima i usisnicima

Sakupljač otpada sa konvejerima i usisnicima

Ispod radne površine se nalazi šest nezavisnih vakumskih ćelija koje se aktiviraju preko pneumatskih prekidača u skladu sa trenutnom pozicijom rezne glave tako da je obezbeđena optimalna usisna sila radi boljeg odpremanja prašine i gasova i smanjene potrošnje električne energije. Isporučuje se Donaldson (SAD) sistem za odprašivanje i filtriranje gasova sa integralnim pred-separatorom za suzbijanje varnica kod laserskog i plazma sečenja.

DENER ECO FL-3015 2kW      
Ukupna težina 12500 kg.
Ukupna potrošnja električne energije 30 kW
Snaga IPG izvora 1000 w
Prečnik fiber jezgra 50 µm
Upravljačka konzola 21.5” multi-touch ekran
Gasovi za sečenje kiseonik, azot, kompresovani vazduh

 

Kapaciteti sečenja  
Standardni čelik 8 mm
Inoks 4 mm
Aluminijum 3 mm
Mesing 2 mm
Bakar 2 mm
Ukupne dimenzije sečenja 1530 x 3050 mm

 

Pogon osa    
Pogonski sistem X i Y osa zubčasta letva
Pogonski sistem Z ose navojno vreteno
Hod Z ose 120 mm
Maks. simultano kretanje X i Y osa 133 m/min
Maks. brzina Z ose 40 m/min
Maks. ubrzanje X i Y osa 2.2 G
Maks. ubrzanje Z ose 3 G
Preciznost pozicioniranja ± 0.05 mm
Preciznost ponovljivosti ± 0.02 mm
Vreme izmene palete duplog stola
(kod automatskog sistema)
30 s